Ügyfélfogadási idő

Vízumügyintézés: kedden és csütörtökön 9.30 és 12.00 között

Egyéb konzuli ügyek (útlevél, anyakönyvezés, dioplomáciai felülhitelesítés stb): szerdán 14.30 és 16.00 között

 

Időpontfoglalás: Chancery.NAI@mfa.gov.hu

 

Konzuli kerület: Kenya, Tanzánia, Uganda, Ruanda, Burundi, Szomália, Kongói Demokratikus Köztársaság, Comore-szigetek és Seychelle-szigetek

 

Felhívjük tisztelt ügyfeleink figyelmét, hogy a Konzinfo Ügysegéd oldalon lehetőségük van egyes konzuli kérelmek online előkészítésére.

 

Konzuli Információk

 

Aktuális

Kenya 2024. január 1-vel eltörölte a külföldi állampolgárokra vonatkozó vízumkötelezettséget. Azonban a Kenyába utazóknak továbbra is regisztrálniuk kell utazásukat, amit a kenyai hatóságoknak jóvá kell hagyniuk az országba való belépés előtt. Az úgynevezett Electronic Travel Authorisation (ETA) a következő oldalon intézhező: https://www.etakenya.go.ke/en

 

Felhívjuk a magyar állampolgárok figyelmét, hogy Kenyába történő utazásuk olvassák el a Konzuli Szolgálat Kenyára vonatkozó tanácsait.

 

2017. augusztus 28-tól a kenyai kormányzat a Környezetvédelmi Szabályozási és Koordinálási Törvény (EMCA) hatályánál fogva bevezette valamennyi kereskedelmi és háztartásbeli felhasználásra gyártott műanyag zacskó használatának, gyártásának és importálásának tilalmát. Javasoljuk a Kenyába utazó és a Kenyában tartózkodó magyar állampolgárok számára, hogy bevásárlásaik alkalmával részesítsék előnyben az újrahasznosítható vászonszatyrokat, kosarakat stb. és mellőzzék a műanyag bevásárlószatyrok használatát.

További, a műanyag zacskó tiltását részletező szabályzattal kapcsolatos, NEMA által frissített Gyakran Ismételt Kérdések oldala a következő linken érhető el. 

 

Biztonság

A Külgazdasági és Külügyminisztérium Kenya szudáni, etiópiai és szomáliai határvidékét, Nairobi nyomornegyedeit (Kibera, Mathare, Huruma, Kariobangi, Kawangware és Eastleigh) és a kenyai partszakasz északi megyéit  (Lamu, Garissa, Wajir, Mandera) és nagyvárosait (Mombasa, Malindi) - az I. Nem javasolt utazási célországok és térségek - kategóriába sorolta. Kenyában a fenti térségekben 2013-2019 között számos terrortámadást és túszejtést követtek el. Ezen térségekben továbbra is terrorista támadások célpontjai lehetnek a bevásárlóközpontok, nyitott teraszok, éttermek, keresztény templomok, sportközpontok valamint az éjszakai szórakozóhelyek.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium a kenyai partszakaszon található üdülőövezetekből Mombassától délre elhelyezkedő Diani és északra elhelyezkedő Watamu partszakaszt, valamint Lamu szigetét és az ország többi területeit a II. Fokozott biztonsági kockázatot jelentő célországok és térségek közé sorolta. 

Felhívjuk a magyar állampolgárok figyelmét, hogy Kenyába történő utazásuk előtt egyrészt regisztráljanak a konzuli védelemre, másrészt vegyék fel a kapcsolatot a Külképviselet konzuli részlegével a legaktuálisabb információk beszerzése érdekében.