Ügyfélfogadási idő:  Vízumügyintézés kedd és csütörtök 9 és 13 óra között.

                                    Egyéb ügyek (útlevél, anyakönyvezés, dioplomáciai felülhitelesítés stb): szerda 13:30 és 15 óra között.

Időpontfoglalás: https://konzinfobooking.mfa.gov.hu/

Konzuli kerület: Kenya, Tanzánia, Uganda, Ruanda, Burundi, Szomália, Kongói Demokratikus Köztársaság, Comore-szigetek és Seychelle-szigetek

Felhívjük tisztelt ügyfeleink figyelmét, hogy ahttps://konzinfougyseged.mfa.gov.hu/#!/login linken lehetőségük van egyes konzuli kérelmek online előkészítésére.

Konzuli Információk

Aktuális

Felhívjuk a magyar állampolgárok figyelmét, hogy Kenyába történő utazásuk olvassák el a konzuli szolgálat Kenyára vonatkozó tanácsait a következő linken: https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/kenya 

2017. augusztus 28-tól a kenyai kormányzat a Környezetvédelmi Szabályozási és Koordinálási Törvény (EMCA) hatályánál fogva bevezette valamennyi kereskedelmi és háztartásbeli felhasználásra gyártott műanyag zacskó használatának, gyártásának és importálásának tilalmát. Javasoljuk a Kenyába utazó és a Kenyában tartózkodó magyar állampolgárok számára, hogy bevásárlásaik alkalmával részesítsék előnyben az újrahasznosítható vászonszatyrokat, kosarakat stb. és mellőzzék a műanyag bevásárlószatyrok használatát.

További, a műanyag zacskó tiltását részletező szabályzattal kapcsolatos, NEMA által frissített Gyakran Ismételt Kérdések oldala a következő linken érhető el. 

Biztonság

A Külgazdasági és Külügyminisztérium Kenya szudáni, etiópiai és szomáliai határvidékét, Nairobi nyomornegyedeit (Kibera, Mathare, Huruma, Kariobangi, Kawangware és Eastleigh) és a kenyai partszakasz északi megyéit  (Lamu, Garissa, Wajir, Mandera) és nagyvárosait (Mombasa, Malindi) - az I. Nem javasolt utazási célországok és térségek - kategóriába sorolta. Kenyában a fenti térségekben 2013-2019 között számos terrortámadást és túszejtést követtek el. Ezen térségekben továbbra is terrorista támadások célpontjai lehetnek a bevásárlóközpontok, nyitott teraszok, éttermek, keresztény templomok, sportközpontok valamint az éjszakai szórakozóhelyek.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium a kenyai partszakaszon található üdülőövezetekből Mombassától délre elhelyezkedő Diani és északra elhelyezkedő Watamu partszakaszt, valamint Lamu szigetét és az ország többi területeit a II. Fokozott biztonsági kockázatot jelentő célországok és térségek közé sorolta. 

Terrorizmus

Felhívjuk a magyar állampolgárok figyelmét, hogy Kenyába történő utazásuk előtt egyrészt regisztráljanak a konzuli védelemre, másrészt vegyék fel a kapcsolatot a Külképviselet konzuli részlegével a legaktuálisabb információk beszerzése érdekében.

Részletesebb tájékoztatás https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/kenya oldalán található meg.